Siden 2009 har Seidlers SENSORIUM afholdt performances og Huskunstprojekter med undervisning af børn og unge i samarbejde med kunst og kulturinstitutioner. I 2013 begyndte Seidlers Sensorium at producere publikums-inddragende performance forestillinger. Voks skoV er det nyeste projekt en to timers vandre forestilling i skoven med mulighed for efterfølgende fire dages workshop.

Behavioral Biology and Human Biology er udgangspunktet for interdisiplinære deltagerbaserede forestillinger og kunstprojekter for børn og unge. Faktuel viden danner baggrund for arbejde med performance, lyriske tekster, video- og billedkunst. Undervisningsgruppen kan bestå af forskellige kompetencer; biolog, performer, dukkespiller, forfatter og videokunstner. Projekterne afvikles i samarbejde med og kan afholdes på Naturcentre, Zoologiske haver, Museer og Kunsthaller.

Vi ønsker at medrive børn og unge i publikums inddragende scene- og samtidskunst med performance og proces orienterede workshops i naturområder. Levende brug af interdisciplinær kunstbegreb hvor billedkunst, scenekunst og biologi skaber et fælles grundlag for den kunstneriske og æstetiske proces. I samarbejde med Zoologiske haver og naturcentre skaber vi et undersøgende og eksperimenterende forhold til naturen. Vi ønsker at plante frø som spirer og giver eleverne indblik i hvad kunst, natur og flokken kan sammen.

Flok forståelse og fællesskabet vægtes i performances og i den proces-orienterede undervisning. Alle elever fortæller netop deres historie og inddrager deres publikum, i eget tempo. Samtidig oplever eleverne at være publikum i hinandens proces undervejs. Det giver en større empatisk kunstnerisk sensibilitet eleverne i mellem.

Udfordrede børn og unge. Eleverne udtrykker deres eget univers og lærer deres egne historier at kende i en ny sammenhæng. Det kræver mod at bryde egne grænser for alle elever i performance sammenhæng. Vi har god erfaring også med udfodrede elever. De har ofte glæde af at arbejde fysisk med krop og fortælling.

Samarbejdspartnere
Skovsnogen - Deep Forest Artland
Munkeruphus Museum
Medicinsk Museion
Nikolaj Kunsthal
J.F. Willumsens Museum
Brandts Kunsthal Odense
Skovgaards Museum Viborg
FFKD Fonden Fabrikken for Kunst og Design

Zoologisk Have Kbh.
Naturværkstedet Kløvermarken
Raadvad Naturcenter
Boserupgaard Naturcenter
Kongskilde Naturcenter

Børnekulturprojekter Gentofte
Åben skole Kbh. kommune
Åben Dagtilbud Københavns kommune
Åben skole Roskilde Kommune
Stevens Kommune
Odense Kommune
KABoligselskab Tingbjerg Bibliotek og skole
Alle Kbh. kommunes biblioteker

© Marika Seidler & clients 2018