MarikaSeidler


Marika Seidler
Billed- og videokunstner

 Indehaver af Seidlers SENSORIUM. Egen praksis omfatter performances og 21 video-installationer skabt i Dk, USA, Indien, Libanon, Syrien, Japan, Rusland og Benin. Udstillet på internationale og nationale kunsthaller og museer, som AROS i Aarhus og Musé de lárt de la ville de Paris. Boet i Indien, Benin, Libanon, Syrien, USA. Uddannet Det Kgl. danske Kunstakademi år 2000. I År 2006-2010 underviser Statens Museum for Kunst. Siden år 2009 kunstprojekter for børn og unge om egne æstetiske kunstprocesser.


Seidlers SENSORIUM skaber publikums-inddragende vandrings forestillinger i naturen produceret steds specifikt af Marika Seidler i samarbejde med kunstneriske samarbejdspartnere. Landskabets biologi og historier læses ind i en kunstnerisk æstetik. Siden 2013 har SENSORIUM skabt performances og afholdt kunstprojekter for børn og unge i samarbejde med Museer, Kunsthaller, Naturcentre og Zoologiske haver. Arbejdsgruppen består af kunstnerisk leder Marika Seidler i samarbejde med biologer, scenekunstnere, performere, objekt animator, scenografer.

Biologiske fænomener og ophold i naturområder er afgørende for produktioner. Research af flora fauna og funga til nye værker sker på ophold i natur områder. Faglige udvekslinger med biologer, zoologer historikkere afkoder områdets biologi og historik. Lyrikken opleves i fagsproget, som bearbejdes til steds specifikke publikums inddragende performance forestillinger med rumlige installationer, lydobjekter og maskekostumer.

Æstetiske lærings processer afholdes i naturen i forbindelse med forestillinger. I SENSORIUMS huskunstnerworkshops mødes biologi og scenekunst. Børn og unge skaber deres egene publikums inddragende oplevelser for hinanden i et undersøgende og eksperimenterende forhold til naturen. Vi samarbejder med naturcentre og zoologiske haver om naturfagt indhold af workshoppen. Eleverne gives et indblik i hvad kunst, natur og flokken kan sammen.

Kontakt Seidlers SENSORIUM / Marika Seidler
c/o Fabrikken for Kunst og Design, Sundholmsvej 46, 2300 Cph. S
+45 26 24 71 91      mail@seidlerssensorium.dk

Skriv dig på mailing liste her
og modtag nyt om workshops og forestillinger max. 4 x årligt


Samarbejdspartnere

Skovsnogen - Deep Forest Artland
Munkeruphus Museum
Medicinsk Museion
Nikolaj Kunsthal
J.F. Willumsens Museum
Brandts Kunsthal Odense
Skovgaards Museum Viborg
FFKD Fonden Fabrikken Kunst Design

Zoologisk Have Kbh.
Naturværkstedet Kløvermarken
Raadvad Naturcenter
Boserupgaard Naturcenter
Kongskilde Naturcenter
Børnekulturprojekter Gentofte
Åben skole Kbh. kommune
Åben Dagtilbud Kbh.kommune
Åben skole Roskilde Kommune
Stevens Kommune
Odense Kommune
KABoligselskab
Tingbjerg Bibliotek og skole

Kunstneriske samarbejdspartnere

IMG_9989_sif


Sif Hymøller Jessen
Objekt animator og performer

Arbejder på TV og teater.  Autodidakt dukkespiller, efteruddannet London School of Puppetry i skyggeteater og marionetter. Sif har bl.a. spillet dukken Ali i DR’s julekalender Yallahrup Færgeby, dukken Harry i flere DSB’s reklamer, dukken Carsten i DR’s Carsten og Gittes Vennevilla, dukkespiller i Jesper Justs kunstfilm “A Question of Silence”. Siden 2009 produktion af egne forestillinger under Teater Håndholdt, tilknyttning til TeaterRefleksions forestillinger.

Betina 081 IIII_rundt


Betina Birkjær
Scenekunstner og performer

Tilknyttet det spansk-colombianske kompagni Teatro de Los Sentidos i Barcelona siden 2005. Uddannet fra School of Stage Arts ved Cantabile 2 i 2004. Efter års turné i udlandet, har hun siden år 2013 primært skabt sanselige,  poetiske installationer og forestillinger for børn under Luna Park Scenekunst, bl.a "Vandkongens Udestue og andre hjem", sanseudstilling på Brandts, Rejsen og "Gemt er ikke glemt" til HCA Festivals og "Hukommelsespaladset".


IMG_9990_annika


Annika Nilsson
Scenograf 


Udvikler koncepter, installationer, og iscenesættelser med fokus på sociale aspekter i kunsten, bl.a. til Det Grønlandske Hus/ Kbh., Kulturhuset Gaduaq i Nuuk, Grønland, Passagefestivalen Helsingør, B&U teaterfestival Nykøbing Mors, Ponderosa Dance Festival og Teater konferencen KRUM Metalskolen, Frederikssund. Qiperoq Det Grønlandske Hus, Foreningen Grønlandske Børn i Ålborg, Århus, Esbjerg og Kbh.

helga head


Helga Rosenfeldt-Olsen
Iscenesætter og performer


Kunstens sprog bruges til at skabe forbindelser. Forbindelser mellem mennesker, mellem rum og kroppe, mellem fagligheder og forståelser, med det formål at gøre os til aktive deltagere i vores omverden. MFA i ensemblebaseret fysisk teater fra Dell´Arte International, USA, en BA i antropologi og videreuddannelse i Auteur-virksomhed fra Scenekunstens udviklingscenter. Kunstnerisk leder af scenekunstplatformen WunschMachine.

alaya


Alaya Riefenstahl
Samtidskunstner


Åbner vores blik gennem video, performance og scenekunst for skønheden og poesien i det skæve. Med brug af hverdagens materialer, modens efterladenskaber, egen krop og  iscenesættelser går hun nye veje i en kunst båret af humor. Uddannet Det Fynske Kunstakademi og en del af kunstfælleskabet MYRKR, som undersøger natur fænomener i et spændingsfelt mellem kunst, videnskab, magi og hverdagserfaringer. 

Ingrid profil billede_new


Ingrid Skovgaard
Videokunstner og performer

Praksis og undervisning afspejler udtryk og metode fra billedkunst, scenekunst og dans, med afsæt i kroppens bevægelser og sanser. Uddannet fra Chelsea College of Art (BA), Nordisk Teaterskole og Universitat de Barcelona (MFA) og Teatro de los Sentidos (masterclasses). Udstillet på nationale og internationale museer, kunsthaller og Leder formidlings afdelingen Nord Norsk Kunstmuseum.

Eva_portrait round


Eva Wendelboe Kuczynski
Scenograf visuel iscenesætter

Rummelige fortællinger, oplevelseskoncepter hvor rum, aktiviteter, bruger og performere forenes i et narrativt og poetisk koncept i udviklingsopgaver indenfor kunst og design. Oplevelse og formidling er narrative miljøer, med brugeren som aktivt skabende centrum. Arbejdet med scenografiske iscenesættelser for museer, byudviklingsprojekter, kommuner kulturfestivaller, biblioteker mfl.

blank
blank
blank
blank

m

© Marika Seidler & clients 2018