Sensorium kaldes det sanseorgan og især den del af hjernebarken hvor sanseindtrykkene opfattes; følelsescentrum og de bevidsthedstilstande der knytter sig hertil. et Sensorium, eller Sansernes Kilde, hvorfra fornemmelser udspringer. 

Citat Ordbog over det danske sprog

OM SENSORIUM

Kvinden bag SENSORIUM er tværæstetisk kunstner Marika Seidler
se interview med hende af Statens Kunstfond om Bæredygtighed og kunst her

Videokunst og Performance virksomheden Seidlers SENSORIUM har eksisteret siden 2017. Vi producerer videokunst installationer og stedsspecifikke sensoriske publikums-inddragende performance vandringer over tid og afstande til landskaber for børn, unge og voksne. Sensoriums kunstneriske ledelse er Billed-, video- og performancekunstner Marika Seidler

Sensorium skaber kunstneriske oplevelser der engagerer publikum i naturens biologiske processer. Sammen med publikum afprøver vi hvordan komplicerede biologiske processer føles på egen krop.

Vi tager publikum på performance-vandringer der varer 1 - 2 timer i skove, på strande og i havet. Vandringsruterne over flere km. består af 4-6 stationer med installationer og objekter integreret i naturens rum. Publikum rejser ud i landskabet i små grupper ved hver station møder de performere, sangere eller dukkespillere, der guider dem til at blive en del af landskabet.

Hos SENSORIUM er publikums fællesskabs oplevelse i centrum og performerne fasiliterer oplevelsen og gør sanseligheden tilgængelig. Vi tilbyder transgenerations formater for alle aldre.

Vi skaber nye produktioner ved at tilbringe afgørende tid i naturens habitater og ved kunstnerisk udviklings forskning i biologiske fænomener i flora, fauna og funga. Vi bruger faktuelle og aktuelle input fra biologer og zoologer og historikere, der afkoder natur områders biologi og historie, som den kommer til udtryk i landskabet. Vi opsøger ny biologisk viden. Vi er lyrisk tekstbaserede og bruger det poetiske aspekt af videnskabeligt sprog i installationer, fortællinger, sange, bevægelse og performeres udtryk. 

Vores vision er med omsorg for naturen og fællesskabet gennem sensorisk performancekunst og videokunst at få publikum til at udvikle en bæredygtig relation til naturen. 


Seidlers SENSORIUM
c/o Fabrikken for Kunst og Design
Sundholmsvej 46
2300 København S.
Danmark
VAT.nr.27016774


Email mail@seidlersSensorium.dk
Telefon +45 26 24 71 91
Instagram 

Nyhedsbrev tilmeld dig her

ny-treestamp_logo_2022_hvidicirkel

2022 © Marika Seidler

m