Installation SVAMPESTI

INSTALLATION SVAMPESTI
SORØ KUNSTMUSEUM udstilling NATUREN TALER!


Produktions år 2021
Materialer: skum, elektrikkerrør, lim, acrylmaling, lægter, lecakugler ( oprindelig beregnet til kortvarig udendørs installation med opsyn)
Mål: gulv dimension ca. 3 x 8 m., højde højeste sted 180cm.
Støttet af Statens Kunstfond Billedkunstudvalg projektstøtte ordning

UDSTILLET
2021 SORØ KUNSTMUSEUM grippe udstilling NATUREN TLER!

SVAMPESTI er en del af værket Muld KRONE en stationær performance kombineræt med vertikal videoprojektion. På videoprojektionen opleves , en sanselig rejse gennem skoven. Man indvies og indvikles i træernes fysiognomi fra top til tå. Træerne kommunikerer med hinanden, passer på deres afkom og tager sig af deres gamle og syge naboer. Træer har følelser, fornemmelser og hukommelse. Træer advarer andre træer om potentielle fjender. Under skovbunden rejser informationer via hyfe nettet lyslederagtige svampetråde spændt ud mellem træernes rodnet, et skovens: Wood Wide Web. 

MULD KRONE består af 3 værker; en vertikal videoprojektion fra gulv til loft med liveperformance og en Svampesti. Videooptagelse i højformat følger træernes form. Værket er en visuel auditivt fordybelse i træets forskellige niveauer fra rødder i muld til trækrone i himlen, erfaret gennem 3 performere i tre aldre, der med hænder og fødder indfanger en stemning af fordybelse i skovens rum. Performerne er sanseligt tilstede gennem mykorrhiza symbiotisk adfærd, en udveksling mellem svampe, rødder og menneske.

En kvindelig voice over stemme fortæller om et menneske der begiver sig ind i skoven, sætter sig ved et træ, læner sig op ad træet og bliver til en del af træet. En dag oplever det nu ubevægelige mennesketræ, et andet menneske der kommer gående, sætter sig ned og læner sig op ad mennesketræet, synker ind i det og går i et med mennesketræet... den cirkulære fortælling fortsætter fire gange


installation-svampesti©marikaseidler
IMG_1166_performance
Performance_MULD-KRONE_SENSORIUM-Soro-Kunstmuseum-02
new

Seidlers SENSORIUM
c/o Fabrikken for Kunst og Design
Sundholmsvej 46
2300 København S.
Danmark
VAT.nr.27016774