workshop FLOKKENE TROPISKEFUGLE

workshop FLOKKENE TROPISKEFUGLE
HUSKUNSTNER WORKSHOP
Publikumsinvolverende performance og videoproduktion

Alders gruppe mellemtrin
Undervisningssted: Zoologisk have og Nikolaj Kunsthal
Deltager antal pr. workshop: max. 30
Varighed: 15 dage over 2 måneder og 2 år
Undervisere: biolog Helle Helensten, forfatter/performer Seimi Nørregaard, dukkespiller Sif Jessen Hymøller billed- og videokunstner Marika Seidler.
Samarbejdspartnere: Nikolaj Kunsthal, Zoologisk have og Bordings skole.

FLOKKENE TROPISKEFUGLE bestod af et DYREADFÆRDS FORLØB med zoologiskhaves biolog, 5 dages TEKST IMPORVISATION og PERFORMANCE FORLØB på dyrenes områder i zoologiskhave, 5 dages VIDEOOPTAGELSE FORLØB i Zoologiskhave på dyrenes områder. 5 dages PERFORMANCEforløb i Nikolajkunsthal med 2 professionelle kunstnere indenfor scene- og billedkunst. Projektet kastede eleverne ud i en ambitiøs intens kunstnerisk skabelses proces i højt tempo over 2.5 måned. Eleverne fik et førstehånds kenskab til og ansvar i et kunstnerisk forberedelses og produktions forløb i et kollaborativ performance- og videokunstværk med premiere på Nikolaj Kunsthals Videokunstfestival.

Eleverne skabte deres egen hybrid dyreflok af giraffer og tropiskefugle i Zoologisk Have. Eleverne skabte egne tekster sammen med forfatter Seimi Nørregaard og Marika Seidler om at være et flokdyr baseret på deres biologiske feltarbejde og studier af dyreadfærd sammen med zoologiskhaves biolog. Bevægelser og adfærd udviklede eleverne viderer sammen med performer Seimi Nørregaard og dukkkespiller Sif Jessen Hymøller. Et stort hold af frivillige fra Nikolaj Kunsthal stod for maskeproduktion for 90 elever fra de tre grupper(Bjulve, Tropisk fugel, Elefantsom). Eleverne blev filmet i Zoologiskhave af professionelt filmhold på dyrenes områder agerende hver ders flok. Materialet blev bearbejdet af Marika Seidler til en videoinstallation. 1 år senere I Nikolaj kunsthal skabte eleverne deres egen Live publikumsinddragende performance for publikum baseret på deres bevægelses og tekst materiale fra zoologiskhave, som blev opført sammen med videoinstalaltionen på Nikolaj Kunsthals Videokunstfestival.

Projektet i 2015 blev til i samarbejde med Nikolaj Kunsthals formidlings chef Hilde Østergaard og krævede et kæmpe engagement af elever, lærere, skole og Zoologisk have, som åbnede op for at vi kunne agere i dyrenes områder. Projektet er medtaget for at fortælle at SENSORIUMS kunstprojekter med børn og unge har vide rammer, når vi løfter i flok.

Støttet af: Statenskunstfond Huskunstnerordningen, Københavns kommune Åben skole og Velfærds og forsknings fonden til undervisnngsdelen. Samt Statenskunstfond Billedkunst udvalget og Scenekunstudvalg til produktions delen.

2_DSC_1379
5_IMG_0199
7_IMG_0189
15_IMG_0164
14_IMG_0175
16_IMG_0171
4_IMG_0195
6_IMG_0191
13_IMG_4662
9_IMG_0154
10_IMG_4719
Image not found
new

Seidlers SENSORIUM
c/o Fabrikken for Kunst og Design
Sundholmsvej 46
2300 København S.
Danmark
VAT.nr.27016774