Sensorium kaldes det sanseorgan og især den del af hjernebarken hvor sanseindtrykkene opfattes; følelsescentrum og de bevidsthedstilstande der knytter sig hertil. et Sensorium, eller Sansernes Kilde, hvorfra Fornemmelser udspringer. 

Citat Ordbog over det danske sprog

OM SENSORIUM

Kvinden bag SENSORIUM er tværæstetisk kunstner Marika Seidler
VIDEOKUNST og PUBLIKUMS INDDRAGENDE PERFORMANCES 

SENSORIUM producerer videokunst installationer og stedsspecifikke sensoriske publikums-inddragende performance vandringer over tid og afstande skabt til landskaber. Vi engagerer publikum i en sanselig kunstnerisk tilgang til naturens biologiske processer. Vandringerne på 1 - 2 timer afvikles fortrinsvis i skov, strand, park og hav. Vandringsruterne over flere km. består af 4-6 stationer med installationer og objekter integreret i naturens rum. Publikum rejser ud i landskabet i små grupper ved hver station møder de performere, sangere eller dukkespillere, der guider dem til at blive en del af landskabet. Hos SENSORIUM er publikums fællesskab oplevelse i centrum og ikke performerne. Vi tilbyder transgenerations formater for alle aldre.

Vi skaber nye produktioner ved at tilbringe tid i naturens habitater og ved kunstnerisk udviklings forskning i biologiske fænomener i flora, fauna og funga. Biologiske fænomener og at være i naturlige habitater er afgørende. Vi bruger faktuelle input fra biologer og zoologer og historikere, der afkoder områdernes biologi og historie vist i landskabet. Vi opsøger ny biologisk viden. Vi er lyrisk tekstbaserede og bruger det poetiske aspekt af videnskabeligt sprog i installationer, fortællinger, sange, bevægelse og performeres udtryk. 

Vi tror omsorg for naturen og fællesskabet gennem sensorisk performancekunst og videokunst kan udvikle en relation til og et bæredygtigt forhold til naturen. 


m

logo_Seidlers sensorium_2021_long_one

Seidlers SENSORIUM
c/o Fabrikken for Kunst og Design
Sundholmsvej 46
2300 København S.

mail@seidlersSensorium.dk

© Marika Seidler & clients 2018