portraet_marika_sH

Om Marika Seidler

Kunstnerisk leder, Visuelt design og Producent
Projektledelse og Kommunikation med samarbejdspatnere

 Jeg arbejder tværkunstneriskt, med en baggrund, som billede-, video-
og performancekunstner i feltet mellem billedkunst og scenekunst. Gennem de seneste ti år har jeg primært arbejdet tværkunstneriskt med performance-vandringer i naturen i samarbejde med scenekunstnere med speciale indenfor sensorisk performance. Projekter skabt ud fra min stærke interesse for at børn, unge og voksne, oplever og opbygger en relation til naturen gennem kunsten, og til kunsten gennem naturen. 

Seidlers Sensoriums seneste projekt i år 2023 er DROJ JORD, en performance-vandring om jordens indre kerne skabt steds-specifikt
af 9 Sensorium kunstnere til KunstCentret Silkeborg Bad og Silkeborg Kommune. DROJ JORD er en serie performative undersøgelser støttet af Statens Kunstfonds huskunstordningens Artist in Resideince pulje. 

Jeg er interesseret i æstetiske læringsprocesser, og arbejder med projekter der udvider måder at arbejde på tværs af kunst og undervisning ved at bygge bro mellem humaniora og naturvidenskab med et kunstneriske udtryk.I mit perspektiv er der en fuldstændig naturlig forbindelse mellem det grundlæggende dannelsesarbejde en skolelærer varetager og det dannelses potentiale som kunsten kan tilbyde børn og unge.

Baggrund
Jeg har været formand for FASTvideo, medstifter af den feminisktiske kunstnergruppe Kvinder på Værtshus, medstifter af LAB Laboratorier for Kunst og medstifter af Aircondition et udenlandsk gæstelærerprogram på Det Kgl. Danske Kunstakademi i 90erne. Nomineret til Akademiets Guldmedalje 05. Jeg er medlem af Akademiets Kunstnersammenslutning og BKF Billedkunstnernes Forbund.

Jeg har haft undervist på Statens Museum for Kunst i en årrække, 
Otis College of Art and Design masterprogram i L.A. under 1 års
Statens Kunstfonds Artist Residency, opstartet egen billedskole i 06, skabt Sensoriums undervisningskoncepter de seneste 10 år.

I 90erne har jeg under navnet Housing Spirits samarbejdet med den dansk Jamaikanske videokunstner kollega Michelle Eistrup, danske film akademiker Arine Kirstein og Beninske GASPAC på kunstprojekter i Benin Vest Afrika. Jeg er uddannet i arbejdsmetoder og processer i maleri, video, lyd, medie, installation, og skulptur på Det kgl. Danske Kunstakademi med et modul i VestAfrikansk film på KUA.

Under eget navn har jeg i 20 år produceret videoinstallationer i et hybridfelt mellem videokunst, iscenesat dokumentar, antropologi, og performance i Spanien, DK, USA, Indien, Libanon, Syrien, Japan og Rusland. 

Jeg taler Engelsk, Spansk, i mindre grad Fransk og Tysk.
Er bosat i København og opvokset i Canada, Danmark og Indien.
Hey 

Seidlers SENSORIUM
c/o Fabrikken for Kunst og Design
Sundholmsvej 46
2300 København S.
Danmark
VAT.nr.27016774


Email mail@seidlersSensorium.dk
Telefon +45 26 24 71 91
Instagram 

Nyhedsbrev tilmeld dig her

ny-treestamp_logo_2022_hvidicirkel

2022 © Marika Seidler

m