Marika-Seidler_270
OM Kunstnerisk leder Marika Seidler

Jeg arbejder som billed-, video- og performance kunstner i feltet mellem billedkunst og scenekunst.

Gennem de seneste syv år har jeg primært arbejdet tværkunstneriskt med performance-vandringer i naturen i samarbejde med scenekunstnere med speciale indenfor sensorisk performance. Projekter skabt ud fra min stærke interesse for at børn, unge og voksne, oplever og opbygger en relation til naturen gennem kunsten, og til kunsten gennem naturen. Det er bl.a. blevet til flere videoværker, og performance-vandringer kombineret med læringsforløb. 

Mine seneste projekter er MAVEN performance om mavens microbiom skabt stedsspecifikt til Nikolaj Kunsthal på Cph. Artweek og MULD KRONE videoinstallation om jord forbindelser udstillet på Sorø Kunstmuseum.

Gennem mine projekter samarbejder jeg med Kunstmuser, Kunsthaller, naturcentre, kommuner og skoler, i forhold til udstillinger, performances og huskunstnerworkshops afviklet med tilskud fra Statens Kunstfond og Åben Skole ordninger med udvikling af undervisningskoncepter- og materiale.

Jeg er meget interesseret i æstetiske læringsprocesser, og arbejder med projekter der udvider måder at arbejde på tværs af kunst og undervisning ved at bygge bro mellem humaniora og naturvidenskab med et kunstneriske udtryk. I mit perspektiv er der en fuldstændig naturlig forbindelse mellem det grundlæggende dannelsesarbejde en skolelærer varetager og det dannelses potentiale som kunsten kan tilbyde børn og unge.

Baggrund
Jeg har været formand for FASTvideo, medstifter af; den feminisktiske kunstnergrupe Kvinder på Værtshus, LAB Laboratorier for Kunst og Aircondition udenlandsk gæstelærerprogram på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Nomineret til Akademiets Guldmedalje. Jeg har undervist på Statens Museum for Kunst, Otis College of Art and Design Los Angeles, opstartet egen billedskole, skabt alle Sensoriums kunst- og undervisningskonceter.

Gennem årene har jeg samarbejdet under navnet Housing Spirits med videokunstner Michelle Eistrup, film-academic Arine Kirstein og Beninske GASPAC 98-01 på forskellige videokunstprojekter. Uddannet på Det kgl. Danske Kunstakademi og modul VestAfrikansk film på KUA i et år.

Under eget navn har jeg produceret videoværker- og installationer i Spanien, DK, USA, Indien, Libanon, Syrien, Japan og Rusland. Tidlige værker undersøger subkulturer og identitetsskabelse i et hybridfelt mellem videokunst, iscenesat dokumentar, antropologi, og performance. 

Hey 

Seidlers SENSORIUM
c/o Fabrikken for Kunst og Design
Sundholmsvej 46
2300 København S.
Danmark
VAT.nr.27016774


Email mail@seidlersSensorium.dk
Telefon +45 26 24 71 91
Instagram 

Nyhedsbrev tilmeld dig her

ny-treestamp_logo_2022_hvidicirkel

2022 © Marika Seidler

m